Vlozaad

 10,50

  • Zuivere psylliumvezels/ poeder van topkwaliteit 250 gram
  • Onze psylliumhusk of vlozaadvezels zijn 100% natuurlijk
  • Bijzonder groot zwelvermogen
  • Bindmiddel, brood- en deegverbeteraar
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Beschrijving

Psyllium / Vlozaadvezels / poeder 250 gram

  • Bijzonder groot zwelvermogen
  • Bindmiddel, brood- en deegverbeteraar
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Zuivere psylliumvezels van topkwaliteit

  • Onze psyllium of vlozaadvezels zijn 100% natuurlijk.
  • Voor de aanmaak van deze psyllium worden de psylliumzaadjes gefilterd totdat vrijwel enkel de nuttige vezels overblijven.

Dubbel zo hoog zwelvermogen dan norm

De belangrijkste eigenschap van psyllium of vlozaadvezels is de zwelkracht. Dit is uiteindelijk nuttig voor de werking. De Europese Pharmacopee is het officiële handboek voor apothekers. Dit is onze richtlijn om de kwaliteit van onze producten te kunnen beoordelen. Volgens de Europese Pharmacopee moet psyllium een zwelvermogen hebben van minimum factor 40.

Onze psyllium hebben een zwelvermogen van maar liefst factor 98! Dat betekent dat de psyllium of vlozaadvezels die wij aanbieden een zwelvermogen hebben dat meer dan dubbel zo hoog is dan de minimumnorm voor psylliumhusk van hoge kwaliteit die je bijvoorbeeld bij apothekers kan vinden!

Glutenvrij bakken met psylliumvezels

Psylliumvezels heeft heel goede eigenschappen om gluten te vervangen in gerechten. Deze vezels zorgen er namelijk voor dat deeg beter bindt en minder kruimelt, net zoals normaal gluten doen.

Om glutenvrij te bakken, meng je 5-7 gram psylliumvezels onder je deeg en gebruik je een extra hoeveelheid water.

Veilig gebruik van psylliumhusk

Vlozaadvezels zijn veilig te gebruiken en niet irriterend. De vezels nemen vocht op en kunnen hierdoor opzwellen. Hiervoor is het belangrijk dat je steeds voldoende drinkt bij het gebruik van psyllium.

Verschil tussen vlozaad en vlozaadvezels

Psyllium of vlozaadvezels zijn de gereinigde en gedroogde vliesjes van psyllium. Deze bevatten tot 3 maal zoveel vezels als het psylliumzaad. Hierdoor moet je minder van de husk (vlozaadvezels) gebruiken ten opzichte van het psyllium (vlozaad) voor hetzelfde resultaat.

Gebruik van psyllium of vlozaadvezels

Psylliumvezels worden, opgelost in wat water, gebruikt als bindmiddel en als natuurlijke verbeteraar in brood en gebak. Ze geven een smeuïge textuur aan gebak en brood. Het zorgt ervoor dat brood en gebak langer vers blijft.

Je hebt slechts een theelepel per dag nodig (tot max. 20g per dag). Je mengt de vezels met wat water, in yoghurt, innemen met lepeltje, mengen in saus zodat de saus wat indikt, …

Psyllium  wordt ook vaak gebruikt bij een zandkuur voor paarden.

Samenstelling

Gezuiverde psyllium (vlozaadvezels).

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.